Dajmen Graus haalt wederom nieuw Blueman record!

Leestijd: 2 minuten, 2 seconden

Dajmen Graus, de huidige recordhouder van Blueman, heeft zijn eigen Blueman record wederom verbeterd! Dat deed hij vanwege een weddenschap, waarbij bijna zijn eigen identiteit op het spel stond...

Dajmen is net als ikzelf een student bij Zuyd. Een aantal maal heb ik al met hem samengewerkt. Degene die Dajmen een beetje kennen, weten dat hij iedere kans aangrijpt om zijn catchphrase "Ik ben Dajmen!" te zeggen. Dus pas op en zeg niet "Ik ben moe" of "Ik ben even weg", want voor je het weet hoor je "Hoi moe, ik ben Dajmen!" Dus, ken je Dajmen, dan kun je zijn catchphrase bijna dromen.

Tijdens mijn stage heb ik ook met Dajmen samengewerkt. Je kunt je voorstellen dat de catchphrase van Dajmen je al snel op de zenuwen gaat werken. Ik sloot daarom een weddenschap met hem: drie races Mario Kart 8 Deluxe. Geen CPU, geen items. Puur racen. Wat er op het spel stond? Als ik won, mocht Dajmen nooit meer "Ik ben Dajmen" zeggen in mijn bijzijn. Won hij, dan mocht ik er nooit meer over klagen.

Na wat waarschijnlijk de grootste strijd in de geschiedenis van de mensheid was (op Mario Kart niveau dan), mocht ik mijzelf tot winnaar uitroepen. Ik was verlost! En zonder gemopper verdween Dajmens catchphrase uit mijn oren.

Vorige week besloot ik dat het na bijna een jaar tijd was om Dajmen een kans te geven om zijn identiteit (lees: catchphrase) terug te winnen. Ik gaf hem een vreselijke uitdaging: verbreek je eigen Blueman record. Ongeveer een jaar geleden zette Dajmen zijn oude record. Hij zette een tijd van in-game 39.1. Een ongekend snelle tijd.

Afgelopen woensdag kreeg ik een berichtje. Dajmen zou zijn record hebben verbroken, maar de in-game timer zei anders. Deze gaf een 40.3 aan, 1.2 seconde langzamer dan zijn oude record. We gingen op onderzoek uit en wat bleek: er kunnen hele kleine verschillen zitten in de in-game timer! In de onderstaande video zie je dat het nieuwe record inderdaad sneller is. In de video is de meest blauwe variant van Blueman het nieuwe record.

Dajmen, proficiat met deze fantastische prestatie! Ik bewonder je doorzettingsvermogen en ik hoop dat je Blueman nooit meer hoeft te spelen. Want sneller als dit? Dat kan denk ik niet meer.

Vanaf nu worden Blueman records vastgelegd in de werkelijke tijd (en dus niet de in-game tijd). Daarmee staat het nieuwe record op 1:00.1.

Vorige Bericht Volgende Bericht