Mijn stage bij het lectoraat Data Intelligence

Leestijd: 1 minuut, 28 seconden

Van november 2021 tot februari 2022 heb ik stagegelopen bij het lectoraat Data Intelligence van Zuyd Hogeschool. Ik liep hier stage bij Marcel Schmitz. Hij is docent-onderzoeker. Marcel heeft een spel ontwikkeld, FoLA2, voor het plannen van onderwijs met learning analytics (het analyseren van leergedrag) in mind. Dit spel is ook te spelen op een digitale tafel. Hij was geïnteresseerd in hoe mensen samenwerken tijdens het spelen van zijn spel en wilde dat graag onderzoeken aan de hand van eyetracking.

Afbeelding1

Voor het onderzoeken van deze eyetrackingdata was een tool nodig, waarmee deze data kon worden verzameld. Hierin lag mijn opdracht. Tijdens mijn stage heb ik een applicatie ontwikkeld, waarmee de data die de Tobii Pro Glasses 3 (de bril in bovenstaande afbeelding, deze wordt gebruikt voor het maken van eyetracking-opnames) kan worden verwerkt zodat deze de kijkposities op de tafel geeft.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik in een echte 40-urige werkweek zat en dat was best even wennen op het begin. Zeker omdat ik door de coronamaatregelen voornamelijk thuis werkte. Daar waar veel bedrijven dit doen via Microsoft Teams of Zoom ging dat bij het lectoraat anders. Daar werkte ze via Gather Town, een online kantoor voor videovergaderingen. Doordat contact met andere hier veel laagdrempeliger is, was dit veel prettiger werken.

gather

Tijdens mijn stage heb ik ook veel samengewerkt met een aantal collega-stagiaires, zoals Jeroen, Dajmen en Noud. Dit heeft het eindresultaat zeker kunnen verbeteren.

Ik ben erg trots op mijn eindresultaat, waarover je alles kan vinden op deze pagina. Hier vind je ook een opname van mijn eindpresentatie. Ik heb mijn stage af mogen ronden met een supermooi cijfer van een 9,5(!). Graag wil ik Marcel Schmitz, Ruud van Laar (schoolbegeleider), Jeroen, Dajmen en Noud bedanken voor de prettige samenwerkingen.

Vorige Bericht Volgende Bericht