Onmogelijke Blueman-tijd is nieuw record!

Leestijd: 2 minuten, 3 seconden

Dik twee en een half jaar geleden zette Rutger zijn Blueman-record. Een tijd van 51.8, knap snel als je bedenkt dat op dat moment werd aangenomen dat de theoretisch snelst mogelijke tijd 43.5 was. Rutger had namelijk een video gemaakt waarin hij ieder level op de snelste mogelijke manier los had gehaald - tenminste, dat dachten we. Het oude nieuwsbericht hiervan is nog terug te vinden op mijn oude site.

En toen kwam Dajmen. Eerder deze week speelde hij al als de allereerste persoon ooit Blueman: Adventure Time uit. Dajmen zag mogelijkheden voor verbetering in de snelle tijd van 43.5. Zo zou level 7 sneller kunnen, en level 6 eigenlijk ook wel. Leuk en aardig denk je dan misschien. Het is al lastig om deze nog snellere tijden los te halen, laat staan in een volledige run. En toch kwam Dajmen afgelopen donderdag met het nieuws dat hij een nieuw record had gezet. Een ongelofelijke tijd van 42.7.

Dajmen had al aangegeven een tijd sneller dan 43.5 te willen zetten. Speciaal door hem is er dan ook een nieuwe regel ingevoerd: ieder record onder de 43.5 moet vanaf nu een video van de volledige run als bewijs hebben. Dat zorgt ook voor leuk materiaal: hieronder kun je de video bekijken.

Zoals je kan zien in de video, maakt Dajmen een aantal hele precieze, pixel-perfect sprongen. Hij komt in level 6 zo dicht bij de spikes, dat hij ze daadwerkelijk raakt, maar net niet genoeg om ook de hitbox te raken. De hitboxes in Blueman werken namelijk met kleur. Alleen het roodste van de spike laat je af gaan. De rand, die een beetje roze is, laat je gewoon doorspelen. Hij gaat in level 6 dan ook echt tot het uiterste. Hieronder is een vertaagde video te zien van de sprong in level 6, waar hij de spike net niet raakt.

Deze nieuwe tijd zal niet snel door iemand anders verbroken worden. Dajmen zelf wil hem wel nog graag verbeteren. Op het einde maakt hij namelijk een klein foutje, wat kostbare tijd kost. Ook heeft hij nog een nieuwe verbetering gevonden in level 5. Hij wil doorgaan, tot hij de écht snelst mogelijke tijd ooit heeft neergezet. Succes Dajmen!

Wil je zelf ook proberen een record te zetten voor Blueman? Of überhaupt proberen om het spel uit te spelen? Dat kan, speel het spel hier.

Vorige Bericht Volgende Bericht