Succesvolle field test van Alberts-Beck Theaterreserveringssoftware

Leestijd: 1 minuut, 11 seconden

Toen ik in de zesde klas begon, inmiddels alweer twee jaar geleden, begon ik samen met Joschka Beck aan een O&O-project: het theaterreserveringssysteem. Dit was een systeem voor Speelgroep Tosjopa, waarmee digitaal kaartjes voor hun toneelvoorstellingen konden worden verkocht. Na de zesde klas heb ik verder gebouwd aan het systeem om het nog beter en uitgebreider te maken. Nu, twee jaar later, is het systeem eindelijk in de praktijk getest.

Op maandagavond 15 november zitten we met Tosjopa klaar. Er is met de leden afgesproken dat ze vanaf 20.00 kaartjes mogen proberen te boeken voor de best beschikbare stoelen. Daarnaast gaan een aantal man live via een videoverbindingen proberen tegelijk dezelfde stoel te reserveren. Sinds 19.30 zitten we al klaar, af te wachten. En dan is het 20.00, de eerste reserveringen komen binnen... Oké, alles gaat goed... Ook het tegelijk proberen te reserveren van één stoel gaat goed: slechts één iemand krijgt de stoel. De leden kunnen feedback geven en deze is vooral positief, op wat kleurtjes na.

Rond 20.15 zitten de zalen halfvol. De leden mogen stoppen met reserveren. Het is tijd om alle reserveringen te checken: zijn er geen dubbele reserveringen? Na een half uurtje puzzelen zijn we eruit: alles is goed verlopen. De test is geslaagd!

Dit is voor mij een afsluiter van een gigantisch project. Ik denk het grootste project waar ik ooit aan heb gewerkt. Komend seizoen zal het systeem worden ingezet 😊.

Vorige Bericht Volgende Bericht