Nieuwe website voor LiDoSoft

Leestijd: 1 minuut, 12 seconden

Recent heb je kunnen lezen dat mijn oude website niet meer op 8458.10101.nl te bekijken is. De website zou namelijk voor een nieuw project nodig zijn. Het project waar ik op deze website mee bezig ben, is het maken van een nieuwe website voor LiDoSoft. LiDoSoft is de website van mijn docent informatica, waarop al het lesmateriaal te vinden is. De website is al erg oud en ziet er niet meer mooi uit. Je kunt deze hier bekijken.

Als laatste opdracht van het jaar mochten we zelf een project uitkiezen. Ik heb gekozen voor het maken van een nieuwe website voor LiDoSoft in Grav. Grav is een CMS (Content Management System) waar ik al bekend mee ben. Sterker nog, de website waar je nu dit artikel op aan het lezen bent, is gemaakt in Grav.

De website moet om te beginnen al het lesmateriaal voor informatica bevatten en in de toekomst uit te breiden zijn voor meerdere vakken. Ook wilde mijn docent graag dat alle klassen een aparte pagina hadden, in plaats van een gecombineerde pagina van 4 havo en 4 vwo. Ik heb daarom gekozen om voor de vijf klassen een pagina met het blog-template te maken. Vervolgens is er voor elke opdracht een losse pagina. In de pagina voor een specifieke klas kan vervolgens worden aangegeven welke opdrachten er moeten worden weergegeven.

De website is nog lang niet klaar, maar je kunt wel al even de voortgang bekijken op 8458.10101.nl.

Vorige Bericht Volgende Bericht